Advies en begeleiding

Wij durven te stellen dat de mensen van Base Learning inmiddels al nagenoeg alles hebben gezien, geprobeerd en ervaren wanneer het gaat om digitaal leren. Met deze kennis en ervaring kunnen wij je helpen bij het maken van een goede afweging wanneer het gaat om bijvoorbeeld de keuze van een leerplatform of de vraag of je content wel of niet zelf moet gaan maken. Maar ook met organisatorische vraagstukken helpen wij je graag verder.

Eenvoudige implementaties duren misschien enkele dagen of zelfs minder. Grote implementaties met behoorlijke uitdagingen op technisch en of organisatorisch gebied, vragen een langere begeleiding. Misschien is het wel verstandig om een projectleider of een expert tijdelijk op de klus te plaatsen. Wij denken graag mee en zorgen voor goede ervaren mensen om de klus te klaren.

Concept ontwikkeling

Een digitale leeromgeving moet een praktische, betrouwbare en nuttige ondersteuning zijn van het leerproces. De leeromgeving is geen doel op zich maar een middel om een doel te bereiken. Samen brengen we in kaart aan welke doelen de leeromgeving een bijdrage dient te leveren. Wie zijn er bij betrokken en wie zijn de belanghebbenden? Wat zijn de succesfactoren? Welke risico’s kunnen we adresseren en hoe kunnen we ze tackelen? Goed voorbereid en doordacht het leren effectiever en efficiënter inrichten. Dat is het doel van deze sessie.

Workshops en trainingen

In interactieve workshops leren we docenten en trainers gebruik te maken van de functionaliteiten van Moodle. Workshops zijn er voor beginners en gevorderden. Een beginnende Moodle gebruiker (trainer of docent) heeft behoefte aan basisvaardigheden en kennis. Na afloop van de workshops kunnen de deelnemers zelfstandig de basis functionaliteiten van Moodle gebruiken en zelf bijvoorbeeld een toets maken. Een gevorderde gebruiker heeft misschien behoefte aan ondersteuning voor het gebruiken van specifieke toepassingen van Moodle.

Goed kunnen werken met een ELO is één. Maar de leeromgeving zal ook gevuld moeten worden. Daarom is het goed wanneer enkele mensen binnen de organisatie kennis hebben van audio & video productie en bewerking, HTML en bijvoorbeeld thuis zijn in auteurssoftware als Lectora of Captivate. Het belangrijkste is dat ze het leuk vinden om te doen. De vaardigheden, die leren wij hen graag.

Workshops en trainingen kunnen verzorgd worden op één van onze trainingslocaties in Klundert of Utrecht.

Managementtrainingen

Stel er is een leerplatform met goede trainingen en cursussen. De meeste medewerkers maken er dankbaar gebruik van. Maar hoe ga je er als manager voor zorgen dat het geleerde ook daadwerkelijk wordt toegepast in de praktijk? Hoe ga je er voor zorgen dat het geleerde ook wordt geborgd? En wat is jouw rol als het gaat om het delen van kennis of het vastleggen van succesvolle ervaringen van collega’s of processen. Met de komst van digitaal leren, is de manager ook steeds meer kennismanager geworden. En dat kan soms best lastig zijn. Wij helpen jou graag bij het ontwikkelen van de juiste vaardigheden om duurzaam rendement te halen uit de kennis en vaardigheden van de medewerkers.

Moodle hosting, implementatie & design

Moodle is een digitale leeromgeving voor bedrijven, overheid en onderwijs. Moodle is een gebruiksvriendelijk en zeer compleet leerplatform voor iedere organisatie die het leren effectiever en efficiënter wil inrichten. Wereldwijd maken miljoenen trainers, docenten, werknemers, cursisten, leerlingen en studenten dagelijks gebruik van een Moodle leeromgeving. Base Learning zorgt voor betrouwbare en betaalbare hosting, een planmatige, overzichtelijke en stabiele implementatie.

Content ontwikkeling

Heel vaak zijn trainers of docenten heel goed in staat om zelf hun content en leeractiviteiten te ontwerpen en vorm te geven. Maar soms is het beter om dit te laten doen door specialisten. Gewoon omdat het sneller is of te complex is om zelf te maken. De specialisten van Base Learning hebben jarenlange ervaring in het ontwikkelen van goede, betrouwbare en duurzame content. Duurzaam betekent voor ons in dit geval dat wij er altijd naar streven dat de klant zelf de aanpassingen kan doen zodat wij, na de oplevering, niet meer nodig zijn. Duurzaam ontwikkelen. Langdurig gebruik en hergebruik van de content. Dat is ons uitgangspunt.